Wat bieden we jou?

We helpen onze klanten graag mee voor een betere (door)verkoop. Daarom staat er van maandag tot vrijdag altijd een enthousiast team voor je klaar om je te helpen. Lees hier wat we voor jou kunnen betekenen.

Hulp met marketing

Sfeer is voor de consument van nu steeds belangrijker, daarom werkt OutTrade continue aan het vergroten van de databank met video’s, sfeerfoto’s en productteksten. Die sfeer zie je ook terug in het constant optimaliseren van onze full colour verpakkingsontwerpen met duidelijke universele pictogrammen. Ons team is geprofessionaliseerd om te voldoen aan de hoge normen van de huidige markt. Waarbij het luisteren en ontwikkelen samen met onze klanten centraal staat.

Flexibel in logistiek

Onze producten zijn beschikbaar vanuit ons magazijn in Nederland of kunnen direct worden verzonden per container vanaf onze fabrieken. Wij optimaliseren de containerladingen met de verschillende producten die jij bestelt. Op deze manier verminderen wij transportkosten en stellen wij je daarmee in staat om onze producten aan te bieden tegen een uitstekende prijsstelling.

Garantie

Onze producten hebben een garantie van 2 jaar bij een technisch defect. Wanneer technische mankementen binnen de garantietermijn optreden wordt jouw klacht behandeld door onze servicedesk. Je kunt een e-mail sturen naar ons mailadres service@outtrade.eu of bellen met ons kantoor.

Afhankelijk van het probleem, kunnen producten worden geretourneerd en gerepareerd, gecrediteerd of vervangen worden door een nieuw product. Alle klachten worden opgenomen en kunnen daarom worden gebruikt voor toekomstige verbetering van het product.